fredag 20 januari 2012

Support More Fish

Support More Fish



Äntligen har Eu börjat tänka om och funderat på att omforma sin fiskepolitik . Det behövs stöd till olika organisationer.
Hjälp WWF genom att ge dem ditt mandat och dit namnunderskrift i ders hjälp att påverka EU:s fiskeploitik

tisdag 17 januari 2012

Höga förväntningar, högvatten och spolierade möjligheter

Sydkusten 17 januari 2012

Säsongens första havsöringstur skulle äntligen bli av efter ett antal bortblåsta dagar. Förväntningarna var visserligen högt ställda men ändå lite nerskruvade på grund av ett antal osäkerhetsfaktorer som vind, vattenkvalitet, vattenstånd m.m. Krister och jag gav oss iväg vid sextiden för att möta morgonljuset på plats och börja morgonen med en liten brasa. Väl frammme och nere vid vattnet blev vi lite tagna av synen. Har alldrig någonsin sett så högt vattenstånd tidigare. Mellan 1-1,5 meter över normalt .


Det var inte att tänka på att sätta igång en eld på stranden.... det fanns ingen strand. Allt var bara vatten och åter vatten. En stunds fika blev det i alla fall innan vi började tackla upp i den gryende morgonen


Det blåste en kylig kraftig nordan som säkert inte påverkade fiskens aktivitet i någon possitiv riktning men hur som helst så var det skönt att kommit igång med kustfisket och skönt att hälsa solen åter välkommen



Det är något specielt med dessa vinterdagar. Stillheten, ödsligheten, väntan på att vårens värme ska väcka upp fjorårets vissnade växter och stråla liv i vattnets och markens djur och insekter. Det är något speciellt med det. Det ligger ett skimmer av melankoli över det hela, ett uppvaknande som komma skall.

Om inte annat så har man möjlighet att testa några nya beten och visst verkar Kinetics nya bete, 360 grader, lovade. Otroligt fin gång i vattnet.

Ett taktiskt byte till ett nytt ställe förbättrade inget annat än att vi hittade en remsa strand som kunde grilla på, en riktig gofika.

Det var ganska märkligt att se hur snabbt det kan förändra sig.
Medans vi grillade sjönk vattnet med skulle jag tippa minst en halvmeter. Inte konstigt om fisken är förvirrad



Lite kul kunde man ha och prova appen Infinimatic som ger bilderna tagna med Iphone ett litet vintagestuk

Nåväl dagen var i alla fall skön och bjöd på trevligt umgänge och vackert väder.... det är ju bara den där febern som inte stillades.....fiskefebern