onsdag 21 april 2010

Vombsjön 3 januari 2010

Vombsjön ligger.... Äntligen....
Väntan var ganska kort i år på att Vombsjöns is skulle lägga sig då det som bekant var en extremt kall och tidig vinter.

Med stor spänning anlände vi vid gryningen och tillsammans med några andra pimpelfiskare från småland begav vi oss ut på isen.....
Alldrig har jag sett en så klar och blank is....Det kändes som att gå på vattnet.
Botten såg man hur klart som helst. Det var med stor försiktighet vi klev ut och kände oss för.
Isen visade sig vara mellan 5 och 6 cm och efter att vi krånglat oss förbi en råk så kändes det betydligt tryggare....



Solen kämpade på och försökte värma oss men i den 13 gradiga kylan så var vi mest glada att det inte blåste....


En varm kopp kaffe och en macka fick snabbt upp värmen i kroppen.

Vi sattsade på fisket på 5:ans grund och däromkring. Där vi de senaste åren fått stora mängder med stor abborre men efter ett par timmars fiske med ett resultat som bestod av några småabborrar och några gigantiska mörtar började snacket bland oss att nu var fisket efter vombsjöns berycktade storabborrar slut....
Inte en enda fick något större där ute....


Vädret var dock så skönt så dagen klena resultat glömdes bort och speciellt efter att grillen startats och korvarna börjat bli gyllenbruna.


Debatten gick direkt på Pimpelforum om att Vombsjön var slut som abborresjö men det skulle under den kommande tiden visa sig vara helt fel. Ganska snrt lokaliserades abborrarna på och omkring andra grund och jag tror alldrig någonsin att Vombsjön levererat så mycket och så många stora abborrar. De kommande turerna låg snittvikten kring halvkilo på abborrarna och det var inte små mängder som fångades. Fisket skulle dock bli betydligt trögare ju längre isen låg och för att locka dem så var det mormyskafiske som gällde och de som behärskade det firade stora trumfer bland de som fiskade med vanliga vertikalpimplar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar