torsdag 6 maj 2010

Falken 24 mars 2010

De senaste tidernas rapporter från Ulf Stahre och från hans legendariska fiskebåt M/S Falken om fångster som på fornstora dagar för flera år lockade givetvis och efter lite trixande fick jag en fiskedag med honom och ett trevligt fiskegäng från småland.


Kl 6 på morgonen var vi färdiglastade och på väg ut på östersjön för en heldags fiske efter torsk. Som vanligt var det några timmars gångtid ut till de produktiva vraken.

Ulf Stahre


och hans " båtsman" Mikael Åkesson


Vägen ut på den vackra och soliga östersjön gick trotts allt ganska fort när man är har så trevligt sällskap som Ulf och Mikael. Fiskesnacket var som vanligt intensivt och roligt. Det är alltid så otroligt intressant att lyssna på Ulf och Mikaels kunskaper om havsfiske.

En guldgruva att ösa ur.



Det glada gänget från småland hade ett leende på läpparna hela dagen.




Hur gick fisket då.
Jo efter lite letande började fisket komma igång och några torskar över 10 kg kom upp.
Själv fick jag en på 10,2 kg och ytterligare 11 st mellan 3 och 7-8 kg.
Ett ganska bra resultat med tanke på att det kom upp strax över 40 torskar totalt.
Dan Jensen som inte hade fiskat torsk på 30 år blev dagens lyckligaste fiskare då han lyckades med bedriften att fånga dagens största på 14,2 kg... Kan inte mer än gratulera.



Dagens näst största torsk stod Mikael Nyberg för 13,4 kg



Fiskrensning får man på köpet när man fiskar




Framemot kvällen var det dags att bege sig hemmåt och i den dalande solens sista strålar vaggades vi av vågornas rullningar in ett skönt kvällsdås....och började redan längta och planera för kommande drabbningar med stortorskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar