torsdag 15 december 2011

Storfisketur Trollemölla 10 dec 2011

Per från Trollemölla ringde mig på onsdagen och gav mig meddelandet att om vi ville så kunde vi få en STORFISKEDAG i Trollemölla nu på lördagen den 10:e. Något som vi länge har försökt få tillstånd och nu äntliggen.
Efter några telefonsamtal fick vi ihop 10 man med kort varsel...och förväntningarna var stora.

Efterdyningarna från fredagnes storm drog kalla kulingvindar ner för kullarna men de blev alldrig till något riktigt stort problem då träden brommsade upp dem men visst i mellanåt hade man ingen aning var flugan skulle landa när vindarna lekte med linorna.

Vattnet var ärtsoppsfärgat i den nedra dammen efter regnet och lite klarare i den övre dammen så koden för dagens flugval blev cerisfärgade maskar fiskade med en snabb och ryckig intagning.
Det annars så fångsgivande fisket med Boobieflugor fungerade inte speciellt bra i dag.

 Hur gick då fisket.... Jodå det var bra men enligt Per så fångades det ända ganska få av de stora han satt.
Totalt fångades det ca 50 fiskar  varav det behölls ca  35 st. Dagen största var Kent Möllers praktfisk på 11,5 kg, sen tätt följd av Fredrik Engman med en fisk på 11,3 kg och sen kom det en hel drös mellan 8 och tio kg. Hur gick det då för mig... tja... sådär, fick sex fiskar med en topp på 7,6 kg..... inte att klaga på men ... ändå... var var min tiokilos... Snacka om fartblindhet.


Kent möller med sin praktregnbåge på 11,5 kg....

denna bild la jag till nu i efterhand då bilderna varit ute på vift.
Krille var lyckosam, tre av hans fiskar vägde mellan 8,6 och 10,0 kg


Skickar varma julhälsningar till Per som under årets fisketurer levererat så fina fiskar i sin anläggning Tack så mycket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar