söndag 10 februari 2013

Korpenfiske 2012 Final


Mästerskap i Öresundsfiske

Korpenfinal okt 2012


Bosse Åkerberg, välkänd och duktig sportfiskare, gjorde tillsammans med sina lagkamrater vad de kunde för att försöka stoppa oss men.......

 

Efter vårens och hösten kvalserie i Korpens fiske i Malmö där man i fem olika deltävlingar som var riktade efter torsk, sill och horngädda var det så dags för finalen som gick av stapeln den 22 okt och hölls i Limhamn där finaldeltagarna som bestod av åtta tremanlag gjorde upp om mästartiteln i Öresundsfiske från båten Tumlaren 2.

Fisket dagen innan hade varit riktigt fångstgivande så deltagarna såg fram emot en rafflande batalj.
Nu skulle det givetvis visa sig att fisket hade tvärvänt. På grund av väderomslag och mycket ogynnsamma strömmar blev fisket ett gnetfiske där varje fångad torsk blev oerhört avgörande för tävlingens utgång.

Efter nästan fem timmars fiske med fem minuter kvar av tävlingstiden lyckades Christian Sterner fånga laget, Full Rulles, 14:e torsk vilket räckte till vinst över tvåan i tävlingen som lyckades fånga 13 torskar.

I det vinnande laget fiskade förutom Christian Sterner från Östra Grevie , jag själv Ambjörn som i mellan politiska beslut som oppositionsråd i Svedala även passar på att utöva min passion för sportfiske och den tredje och siste deltagaren i laget är Jerry Holmström också från Svedala.




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar