måndag 29 december 2014

Vemdalen 2013

Vemdalen 2013.
Mat, mat och åter mat och lite fisk.
 
En sen uppdatering av bloggen men så här i vintermörkret och kylan så går tankarna på somrarnas flugfiske och längtan till sommarens värme och ljus gör sig påmind.
 



Efter 100 mil i bilen inhandlades de mest nödvändiga matvarorna för de kommande dagar.

Suget efter att få komma fram och installera oss i stugan för en veckas trevlig samvaro och trevligt fiske var brinnande.

Efter uppackningen var vi snabbt igång med tackling av fiskegrejerna.

Undertiden förberedde Jerry sin måltid till oss. Bruna bönor och stekt fläsk.

om vanligt blev det tummarna upp
 
Mätta och dästa planerades det för kommande dagars fisketurer. Ljungan, Ljusnan, Tumsjön och Abborrevikarna stod på schemat de kommande dagarna.
 
Första turen blev till Ljusnan för sikfiske. Det var lite trögt och endast några st landades
 
 
 
Jerry drillade
 

Och landade en fin sik
 
 
 
 
Som vanligt blir det mycket fokus på mat och var någonstans om inte i det fria smakar maten bäst
Kolbullar och grillad korv blev till glädje för allas lekamen.

Emil Hardenstedt

Lucas Nilsson

Leif "Gauen" Nilsson

 
 


Väl hemma så var det min dag att stå för matlagningen. Kalops på 2,3 kg kött för fem personer.



Där var inte en såsdroppe kvar när denna måltid var avklarad.  



Lite pedikyr efter maten.

En stukad tånangel måste bort

Ett bra grepp med peangen

och vipps så var stortånageln ett minne blott

Lite Jeltsinvodka desinficerar det mesta

Molly var en trogen gäst hos oss

Söt som få

 
 
Ny dag och nya vatten

Abborrevikarna stod för dagens utmaning.


Efter ett par km vandring var vi så framme och vädret var strålande och behagligt

Båtarna lastades och årorna bar oss över sjön till andra ändan.

Det är ett spännande fiske med gigantiska nattsländeimitationer.

Det spännande med Abborrevikarna är ju storleken på harrarna. Sällan under 8-9 hg och bitar en bra bit över ett kilo här till vanligheterna


 
Men precis som bilen kräver bränsle så kräver vi mat.
 
Ett strandhugg och elden flammade efter några minuter

 

 
Grillpinnar och kolbullejärnet var snart förankrade i elden.



Kolbulle, stekt fläsk och rårörda lingon och men är i himlen.
 

Solen, värmen, snapsen och maten tar ut sin rätt.

Att få bädda ner sig i blåbärsriset och få fylla lungorna med den friska luften får de flesta att somna till riktigt gott.

Men snart var vi igång igen

Emil fångade en grann harr
 
och Ulf kämpade på


Som små roddbåtar plogar de stora nattsländorna fram över vattenyta för att i emellanåt i ett kraftigt plask försvinna ner i magen på en storharr 

Stora robusta nattsländor

även en förtyngd nymf som double legs lockar harrana till hugg

Fisket kräver sin man. Gamnackevarning efter en lång dag


Väl hemma igen är det gott att samlas för lite fiskesnack och shopping i Ekbergs Fiske och friluftsshop. Välsorterad som få.


Grillning och avkoppling

 
Nya försök i Ljusnan efter de stora sikarna


Men de var som bortblåsta även om det inte blåste.

Samling för lite mat :-)

Några öringar hamnade i röken

Tillsammans med tunnbröd, röd stenbitsrom, rödlök och Cream Fraich är det en delikates


 
Trots kläckning av Rocken vill de inte visa sig för oss i dag

 
Bättre lyck i Tumsjön

Fiskedricka




Gav givetvis resultat. Öringar, rödingar och massor av abborrar


Prickigt värre
 
Som vanligt "lite mat" för att späka våra kroppar

Pytt i panna och stekta ägg


 



Troféer till röken  


Sol, vind, vatten, mat och fiskedricka tar ut sin rätt.

framför allt på de små och svaga.

 
Ett par dagars checknymf fiske i Ljungan. avslutade vår vecka




En nöjd Lucas
 


Vi hade ett otroligt fiske dessa dagar

Själv fick jag runt ett sjutiotal  harrar och några öringar båda dagarna

För några var det en ny teknik som de lärde sig väldigt snabbt


 
Sista fiskedagen avslutade vi med en vildmarkslunch som inte gick av för hackor.
Souvas, saltat torkat renkött, med potatismos. 


 
Ett par öringar fick avsluta veckan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar