Vemdalen 2013.
Mat, mat och åter mat och lite fisk.
En sen uppdatering av bloggen men så här i vintermörkret och kylan så går tankarna på somrarnas flugfiske och längtan till sommarens värme och ljus gör sig påmind.
|
Efter 100 mil i bilen inhandlades de mest nödvändiga matvarorna för de kommande dagar. |
|
Suget efter att få komma fram och installera oss i stugan för en veckas trevlig samvaro och trevligt fiske var brinnande. |
|
Efter uppackningen var vi snabbt igång med tackling av fiskegrejerna. |
|
Undertiden förberedde Jerry sin måltid till oss. Bruna bönor och stekt fläsk. |
|
om vanligt blev det tummarna upp |
|
Mätta och dästa planerades det för kommande dagars fisketurer. Ljungan, Ljusnan, Tumsjön och Abborrevikarna stod på schemat de kommande dagarna. |
|
Första turen blev till Ljusnan för sikfiske. Det var lite trögt och endast några st landades |
|
Jerry drillade |
|
Och landade en fin sik |
|
Som vanligt blir det mycket fokus på mat och var någonstans om inte i det fria smakar maten bäst |
|
Kolbullar och grillad korv blev till glädje för allas lekamen. |
|
Emil Hardenstedt |
|
Lucas Nilsson |
|
Leif "Gauen" Nilsson |
|
Väl hemma så var det min dag att stå för matlagningen. Kalops på 2,3 kg kött för fem personer. |
|
Där var inte en såsdroppe kvar när denna måltid var avklarad. |
|
Lite pedikyr efter maten. |
|
En stukad tånangel måste bort |
|
Ett bra grepp med peangen |
|
och vipps så var stortånageln ett minne blott |
|
Lite Jeltsinvodka desinficerar det mesta |
|
Molly var en trogen gäst hos oss |
|
Söt som få |
|
Ny dag och nya vatten |
|
Abborrevikarna stod för dagens utmaning. |
|
Efter ett par km vandring var vi så framme och vädret var strålande och behagligt |
|
Båtarna lastades och årorna bar oss över sjön till andra ändan. |
|
Det är ett spännande fiske med gigantiska nattsländeimitationer. |
|
Det spännande med Abborrevikarna är ju storleken på harrarna. Sällan under 8-9 hg och bitar en bra bit över ett kilo här till vanligheterna |
|
Men precis som bilen kräver bränsle så kräver vi mat. |
|
Ett strandhugg och elden flammade efter några minuter |
|
Grillpinnar och kolbullejärnet var snart förankrade i elden. |
|
Kolbulle, stekt fläsk och rårörda lingon och men är i himlen. |
|
Solen, värmen, snapsen och maten tar ut sin rätt. |
|
Att få bädda ner sig i blåbärsriset och få fylla lungorna med den friska luften får de flesta att somna till riktigt gott. |
|
Men snart var vi igång igen |
|
Emil fångade en grann harr |
|
och Ulf kämpade på |
|
Som små roddbåtar plogar de stora nattsländorna fram över vattenyta för att i emellanåt i ett kraftigt plask försvinna ner i magen på en storharr |
|
Stora robusta nattsländor |
|
även en förtyngd nymf som double legs lockar harrana till hugg |
|
Fisket kräver sin man. Gamnackevarning efter en lång dag |
|
Väl hemma igen är det gott att samlas för lite fiskesnack och shopping i Ekbergs Fiske och friluftsshop. Välsorterad som få. |
|
Grillning och avkoppling |
|
Nya försök i Ljusnan efter de stora sikarna |
|
Men de var som bortblåsta även om det inte blåste. |
|
Samling för lite mat :-) |
|
Några öringar hamnade i röken |
|
Tillsammans med tunnbröd, röd stenbitsrom, rödlök och Cream Fraich är det en delikates |
|
Trots kläckning av Rocken vill de inte visa sig för oss i dag |
|
Bättre lyck i Tumsjön |
|
Fiskedricka |
|
Gav givetvis resultat. Öringar, rödingar och massor av abborrar |
|
Prickigt värre |
|
Som vanligt "lite mat" för att späka våra kroppar |
|
Pytt i panna och stekta ägg |
|
Troféer till röken |
|
Sol, vind, vatten, mat och fiskedricka tar ut sin rätt. |
|
framför allt på de små och svaga. |
|
Ett par dagars checknymf fiske i Ljungan. avslutade vår vecka |
|
En nöjd Lucas |
|
Vi hade ett otroligt fiske dessa dagar |
|
Själv fick jag runt ett sjutiotal harrar och några öringar båda dagarna |
|
För några var det en ny teknik som de lärde sig väldigt snabbt |
|
Sista fiskedagen avslutade vi med en vildmarkslunch som inte gick av för hackor.
Souvas, saltat torkat renkött, med potatismos. |
|
Ett par öringar fick avsluta veckan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar