onsdag 19 maj 2010

Beddinge 8 maj 2010

Öringsfisket är på topp och den senaste tidens goda fiske efter kustens silver drog....men den senaste tidens trend med trögare fiske gav ett varningstecken.

Hmmmm... Ja då får man väl ge sig ner och testa om trenden är en trend eller det har vänt.




Den senaste veckan har präglats av isande hårda vindar från norr och temperaturen har krupit ner till endast ett par plussgrader.
Så skulle det vara denna dag också och den senaste veckans vikande fiske bekräftades.

Om det nu är vädret som har haft betydelse Tja.....vem vet

Nu ska jag vara lite nördig och skrockfull eller kalla det vad ni vill men det är så att fiskeklockan har visat på dåligt fiske den senaste tiden och det ska enligt den inte vända förrän fram emot Kristi Himmelsfärdshelgen...

Jaja ni får säga vad ni vill men efter några års användning så är jag tillsammans med några vänner som också skaffat sig klockan övertygade om att det ligger mycket sanning bakom klockans förutsägelse.

Framförallt har vi märkt att det stämmer väldigt bra på havsörings- och gäddfiske och det är ju igentligen inget hokuspokus bakom föriutsägelser.
Det klockan gör är att hålla koll på månens faser och tidvattnets rörelser. Ni kanske tycker att vi inte har något tidvatten direkt att prata om i sverige men betänk ändå månens och solens dragningskraft på vattenmassorna och vilken påverkan den kan ha på fiskarnas kroppar och även om vi kanske bara har ett tidvattenskillnad på 5-15 cm så sätts vattnet i rörelse och vi får skiften i fiskens miljö.
T.ex. så kan jag nämna att jag nämnde för Johan Persson att nästa riktigt bra period enligt klockan skulle inträffa på torsdagen den 13 maj och vara på topp vid tolvtiden. Johan drog tre granna öringar och tappade ett par och detta efter en mycket trög period...

Ja tro vad ni vill... Jag tror i alla fall...

Men som sagt dagens fiske var heldött...
Såg ingen som fick fisk och rapporterna var lika dåliga från hela kusten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar